Over Remi

Muziek van A tot Z: de allround-muzikant.

Opleiding

Remi begon op 4-jarige leeftijd met zijn eerste lessen piano aan de Podiumacademie Lier waar hij tot 2012 notenleer, klassieke piano, samenspel, zang en koor volgde. Op de kunsthumaniora Lemmensinstituut te Leuven vervolgde hij zijn studies klassieke piano en saxofoon. In 2017 werd hij toegelaten voor de directie-opleiding bij Ivan Meylemans op het LUCA School of Arts. In 2019 werd Remi geselecteerd voor een Europses masterclass onder leiding van Bart Picqueur en in 2020 behaalde hij met onderscheiding zijn bachelordiploma. Met grote onderscheiding behaalde hij in 2022 zijn masterdiploma.


Dirigent

Als dirigent ging hij voor het eerst aan de slag op 16-jarige leeftijd. Hij dirigeerde tot 2022 de Testeltse Jeugdband. Ondertussen heeft Remi de eer gehad te mogen werken met een aantal top-orkesten uit binnen- en buitenland. Als gastdirigent stond hij voor het Sax Collège Nouvelle-Aquitaine, het LUCA Saxophone Choir, het LUCA Chamber Orchestra en talloze harmonieën en fanfares. Als assistent werkte hij mee aan producties van onderandere het Nationaal Balletorkest van Nederland en het Zeeuws Orkest. 


Arrangeur/componist

Remi schreef talloze arrangementen voor verschillende bezettingen waaronder brassband, fanfare, harmonieorkest, bigband en kleinere ensembles. Deze werken werden geschreven voor zijn eigen projecten, alsook voor andere orkesten waaronder de Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel (onder leiding van Ivan Meylemans) en de Koninklijke Harmonie van Peer (onder leiding van Kevin Houben). Daarnaast schrijft hij ook composities voor zijn eigen projecten.


Docent

Sinds 2017 geeft Remi piano en saxofoonlessen in zowel klassieke als lichte muziek. Ook lessen directie, arrangement, compositie, notenleer, muziektheorie, harmonie en analyse worden door hem aangeboden. Hij begeleidde met succes een aantal muzikanten bij de voorbereiding op hun toelatingsproeven op de conservatoria van Antwerpen, Brussel en Leuven. Naast zijn job in het deeltijds kunstonderwijs, biedt Remi ook privé-lessen aan. Docenten 

Remi volgde tijdens zijn opleiding les bij verschillende befaamde docenten, waaronder:

Ivan Meylemans

Dirigent

Jan Van Der Roost

Dirigent, componist

Kevin Houben

Dirigent, componist

Piet Swerts

Componist

Bart Picqueur

Dirigent, componist

Kurt Bikkembergs

Dirigent, componist